Nur Syaheerah Eylia
92's
" terkadang cinta itu dekat "
Malaysia

14 February 2011

khidmat masyarakat untuk mangsa banjir 12/02/11





ayat pertama dah smpai johor :wuahh ,saya pegi khidmat masyarakat .uwee :DD

gerak kul bape ? pkay,gerak kul 6.40 pagi **ngntok tahap gaban .
dlm bas tgk movie tu la,tgk movie ni lahh .meriah dah bas tu hah.
dlm bas ade yg tido ade yg buat lawak,ade yg makan,mcm2 lah .haha.
then,da smpi KAMPUNG GOMBANG ,PAGOH,ktorg pegy masjid berdekatan tuk deberi taklimat .pastu gerak pegy kwsan mangsa banjir,firstly smpi kampung tu ,tgk keadaan masjid yg dah kotor akibat dilanda bnjir .kami seolah tidak percaya sebegini rupa .kesan bnjir pada dinding masjid masih bertanda ,org2 kmpung disitu memberitahu air naek tggi .and kami lihat rumah dia area kampung tuu mengalami kemusnahan teruk,bnyk barang2 mereka yg hancur ,rumah meraka tunggasng langgang .kami terkjut dan turut bersimpati .kitrg diagihkan kepada kumpulan ,dan kumpulan syeera ade 7 orgg,kami pergi rumah yg berda dihujung pekampungan itu .kami membersihkan rumah ,tolong ape2 yg ptut .

pada pkul 10 mlam kami brgerak pulang ,semua keletihan .
bas pon diam je,satu suare pon tade dah .

** seriously rindu kt suasana kmpung tu,budak2 kt situ ,sume yg kt situ .bila lah dpt mcm ni lgy.