Nur Syaheerah Eylia
92's
" terkadang cinta itu dekat "
Malaysia

29 May 2015

THE HARDEST PART !

Assalamualaikum,

Apa khabar kawan kawan blogger Syegha? 
Sihat ke semua teman teman Syegha ?
How's your day my friend ?

Okay rasa macam dah lama sangat dah tak blogging. Today Syegha punya perasaan bercampur campur, Mesti ada yang tanya why and why. Isn't it ?

For 8 months, i've go along with them. tapi today no longer with them. FULLSTOP. And yes, ada macam macam alasan. For me the only ALASAN is, sebenarnya Allah already gave me the flow. And it's TODAY ! Too long if nak cerita. tapi if uolls in my place, u guys will do the same.

Firstly, Ms.Z *bukan nama sebenar*. I don't know or not whether dia tahu or tak yang actually i already know what's her facebook link. And bila tengok why and why terlalu banyak benda yang perlu cerita dekat orang who am i, and my bad things *airmata Syegha berguguran at first tengok that things*. Depan Syegha she's too baik. Syegha dah anggap dia macam kakak Syegha since Syegha pun tak pernah merasa ada kakak * because i'm the 1st *. But everything seriously not in my mind. Hilang, blank, blur, kecewa, hancur berderai hati Syegha.

I know she's not feeling well, Syegha selalu akan menangis tengok video video dia. Because i know how's your condition to confront with all that kind of things. Syegha tahu macam mana tabahnya dia handle diri sendiri. But sejak 2,3 minggu kebelakangan i don't know why. She's totally different. Maybe ada benda yang Syegha terbuat dia terasa hati or what, Syegha tak sure. But, tak salah pun if dia tegur apa yang kurang, apa yang tak okay.

Since i've been there, Syegha rasa  Syegha tak layak untuk berada di sana.Because Mr. A already have Ms. Z. Ms.Z always GOOD in his mind and in his eyes. Sedih ? Tipu kalau Syegha cakap tak sedih. For me, all of them dah macam FAMILY Syegha. But, perasaan menguasai segalanya. For me, buat apa nak teruskan kalau hati tu dah tawar.

Okay tu saja lah yang Syegha dapat kongsi. Yang lain biarlah menjadi simpanan hati dan peribadi Syegha. Yang baik kita jadikan teladan, Yang jahat kita jadikan sempadan. Segala yang berlaku pasti ada hikmahnya. Allah knows everything.

Now, i'm okay, Assalamualaikum :)